Waarom slimme verlichting?
Aan verlichting is niet te ontkomen, zonder licht is er niks te zien. Slimme verlichting is niet alleen heel handig via de telefoon te bedienen ook is het heel functioneel. Zo is het mogelijk om meldingen in te stellen, door lampen te laten knipperen als bijvoorbeeld de was klaar is.
Het is daarom ook een goed idee om automatisering te koppelen aan de slimme verlichting, dit maakt het mogelijk om de helderheid en temperatuur te synchroniseren met de zon ook wel circadian of adaptive lighting genoemd.

‘S ochtends is wit licht gebruikelijk. Wit licht vertelt je lichaam dat het tijd is om te starten, de dag is begonnen.
Kijk maar eens naar bedrijven, fabrieken en winkels wat merk je daar? Het is allemaal wit verlicht, dit zorgt ervoor dat je energie krijgt.
‘S avonds heb je liever iets warmer licht dit maakt je lichaam klaar om uiteindelijk naar bed te gaan. Warm licht vertelt je lichaam dat het tijd is om te ontspannen, het is bijna tijd om te slapen.
Werken de slimme verlichtingen met mijn (bestaande) schakelaren?
Ja, je (bestaande) schakelaren blijven gewoon werken. Sterker nog je merkt helemaal niet dat er technologie bij is gekomen, alles blijft bestaan en werken zoals gewend maar dan slim!
Moet de muur opengebroken worden?
Nee, dit is niet nodig. Er komt 1 kastje bij die achter je schakelaar gaat. De verlichting kan hierdoor communiceren met de woning.
Wat gebeurt er bij een storing? Zit ik dan in het donker?
De schakelaar werkt gewoon op zich zelf, de slimme verlichting is zo volledig onafhankelijk. Hierdoor is ongebruikelijk dat de slimme verlichting niet aangezet kan worden.
Bij mij kun je terecht door bestaande verlichting om te zetten naar slimme verlichting.
Mocht er interesse zijn voor een complete sfeer verlichting op maat dan wordt dit verzorgd door mijn vertrouwde partner MeestersInLED.nl.