logo_header

Over DeNicola

Wie ben ik?

Mijn naam is Giulian De Nicola. Ik ben sinds ik klein was altijd al bezig geweest met technologie en computers. Al die tijd had ik al een droom: een volledig geautomatiseerd huis. Hoe ik deze droom heb laten uitkomen, vertel ik je graag.

Vanaf het moment dat ik op mijzelf ging wonen ben ik begonnen met het creëren van mijn eigen smart home. Ik heb eerst uren en urenlang onderzoek gedaan naar alle producten en onderdelen die ik heb aangeschaft om zo de beste integratie, automatisering, kwaliteit en betrouwbaarheid te behalen voor elk product/service. Op het moment dat ik thuiskom gaat automatisch de deur open, de lampen aan, wordt mijn favoriete muziek afgespeeld noem maar op!

Stap voor stap is mijn droom realiteit geworden. Iets waar ik nog elke dag enorm van geniet.

Hoe is DeNicola ontstaan?

Toen ik in 2019 begon met het ontwikkelen van mijn smart home, waren er al merken zoals Philips Hue die “smart home” producten verkochten. Later kwamen ook Ikea, Hema, Lidl en anderen daar nog bij.  Met al deze producten zou je heel makkelijk een smart home kunnen ontwikkelen. Er is echter een klein probleem, alles werkt namelijk in de ‘cloud’. Wat betekent dat als je internetverbinding wegvalt door een storing of iets dergelijks, jij niets meer kan besturen in jouw ‘smart home’. Dit is natuurlijk een heel groot probleem!

Na de ervaring met mijn eigen smart home die onafhankelijk is te besturen zonder cloud of internetverbinding heb ik kunnen inzien dat dit anders kan. De woning moet altijd actief blijven, dit betekent dat het niet afhankelijk mag zijn van een werkende internetverbinding.

Een smart home, ook wel bekend als een ‘domotica systeem‘, wordt vaak gekoppeld aan het openbreken van jouw bestaande woning, volledig renoveren of nieuwbouw. Maar wat als ik jou kan vertellen dat dit helemaal niet altijd nodig is? Hier bij DeNicola werk ik met zowel bekabeld als draadloze apparatuur. Ik hoor je al denken, draadloos is toch helemaal niet veilig en stabiel?

Dit is in zekere zin juist, maar ik kan jou vertellen dat een goed doordacht draadloos netwerk net zo stabiel en veilig kan zijn als een bekabeld netwerk.

Wat betekent dit voor jou? Dit betekent dat waar of hoe je ook woont een smart home gerealiseerd kan worden. Of je nu een appartementencomplex, rijtjeswoning of vrijstaande woning hebt, het maakt niet uit. Je hebt de mogelijkheid om klein te beginnen en later uit te breiden, of om gelijk groot te beginnen. Het kan allemaal!

Ben jij er al klaar voor?

Vraag een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek bij mij aan en ik zal ervoor zorgen dat jouw droom huis gerealiseerd wordt.